miercuri, 28 septembrie 2011

Am dat zile acestea peste un artist exceptional, Ben Heine, pictor, caricaturist si fotograf din Belgia. Conceptul sau de tablou pictura este ceva ce rar intalnesti. Cu totii intelegem ca arta este o forma de a imita realitate insa artistul Ben Heine a dus aceasta ideea de pictura la un alt nivel, demonstrand un foarte ascutit si antrenat simt al iluziei.


Despre ce este vorba in tablourile si picturile lui Ben Heine?

Ei bine, nu discutam practic de niste tablouri clasice. Arta belgianului consta intr-un colaj de fotografie si desene in creion, juxtapuse, astfel incat sa dea impresia unei scene unitara, in care nu poti sti exact ce este realitate si ce este arta fictionala.

Prin stilul folosit arta acetui artist se apropie de ceea picturile imaginare ale cuplului londonez, descrise in postul anterior,  dar se dinstinge de arta artistului Jason Tylor prezentata in primul post pentru faptul ca aceste colaje se pt expune in galerii si chiar exemplele de mai jos fac parte dintr-o expozitie din Londra din anul 2008.

Iata cateva si exemplele mai jos!

                                    Tablou imaginar colaj fotografie si desen in creion
                                                                                Tablou portret iluzie optica
                                                     Galerie de arta tablouri ulei pe panza
                                                               Tablou abstract modern mama si fiica
                                        Tablou caricatura haioasa cu animale in creion
                                                Pictura colaj peisaj maritim stil abstract

Acest ultim, asa zis tablou, imi place foarte mult pentru ca are foarte multe elemente, o compozitie deschisa cu mai multe centre de interes, care spune mai multe povesti. Imaginatia artistului aduce pe aceeasi panza imaginea pictata barcilor plutind pe apa alaturi de portretul silueta unei sirene care sta pe o stanca. Decupajul din mijloc ne pune realmente semne de intrebare vizavi de ce este real si ce este imaginar in aceasta compozitie de arta. Putem distinge silueta unui baiat care se pregateste sa plonjeze in apa albastra.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Copyright 2010 Tablouri abstracte picturi moderne ulei.

Theme by Tablouri abstracte si picturi moderne in ulei.
tablouri in ulei, tablouri abstracte, picturi moderne, tablouri de vanzare, picturi online, tablouri decorative, picturi ulei, tablouri reproduceri, picturi decorative, tablou cadou, picturi cadou.