sâmbătă, 24 septembrie 2011

Uneori un artist plastic poate creea un tablou o opera de arta de o asemenea profunzime incat sa iti taie respiratia..... la propriu, atat prin originalitatea ideii, cat si prin maiestria executiei cat si prin mediul, locul, unde este expus, fara ca sa fie neaparat tablouri in ulei.
Un exemplul este artistul Jason de Claires Taylor, care creeaza tablouri in ulei sculpturi din ciment la marime naturala pe care nu le expune in galerii sau online, ci le scufunda in apele marilor si oceanelor. Cu trecerea timpului, picturile sculpturile devin parte a reliefului submarin si incetul cu incetul se transforma locuri de odihna pentru vietuitoarele submarine. Ideea de a experimenta opera de arta in afara galeriei de arta, fizica sau online, intr-un mediu cu totul diferit, este intr-adevar foarte curajoasa si plina de necunoscut.

Este cu adevarat posibil sa expui tablouri, picturi si sculpturi sub apa?

Intr-adevar se pare ca asa este, cel putin in cazul sculpturilor. Galeria de arta nu mai este un orizont pentru imaginatia artistilor. Iata cateva dintre ' tablourile'  artistului Jason Taylor prezentate pe scurt:

Alluvia, este un proiect dezvoltat in Canterbury, Kent, U. Consta in doua sculpturi abstracte, din ciment si sticla recilata, care infatiseaza doua trupuri de femei. Sculpturile subacvatice par sa curga o data cu raul, dar de fapt ele sunt fixate in partea de jos, astfel ca apa sa nu le poata lua. Pe timp de noapte ele sunt iluminate intermitent.




Un-Still Life, este un proiect derulat in Creta, Grecia. Imi place foarte mult pt ca introduce o noua notiune, aceea de anti-natura statica sau ne-natura statica. Sculptura este un concept decorativ, abstract, facuta dintr-o singura stanca de Travertin, din partea centrala a fost eliminata pentru a creea un loc gol care a fost umplut cu pamant ingrasat si compost. Au fost date 900 de gauri in fata centrala a camerei and au fost plantate seminte de plante speciale decorative care cresc pe stanci. Pe timp de vara aceste se trezesc la viata, cresc si ies la suprafata impaturind parca sculptura transformand-o intr-o noua opera de arta. Ne-natura statica se creeaza exceptional astfel prin maiestria cu care artistul a re-creat conceptul.

Musa este un proiect implementat in Mexic, in apele de langa insula Punta Nizuc. Este vorba despre un adevarat muzeu subacvatic pentru ca consista din 403 sculpturi la marime naturala si este una dintre cele mai mari si ambitioase atractii artistice subacvatice din lume.
Muzeul doreste sa demonstreze cum are loc interactiunea dintre arta si mediu marin si cum sculpturile sunt colonizate treptat si locuite de catre vietuitoarele oceanului.



Originalitatea ideiilor si executia operelor de arta, de asemeni, sunt de o valoare imensa. Sa speram ca vor trece testul timpului si vor fi vizibile pentru mult timp si pentru multe persoane.


Urmareste-ma pe Facebook pentru mai multe pastile de informatii instant.

Cunosti alti artisti care nu expun tablouri si picturi in galerii sau online? Cum ti se pare ideea de a vizita o galerie de arta sub apa?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Copyright 2010 Tablouri abstracte picturi moderne ulei.

Theme by Tablouri abstracte si picturi moderne in ulei.
tablouri in ulei, tablouri abstracte, picturi moderne, tablouri de vanzare, picturi online, tablouri decorative, picturi ulei, tablouri reproduceri, picturi decorative, tablou cadou, picturi cadou.