luni, 26 septembrie 2011

Iata un titlu care poate parea socant. De fapt este vorba despre un nou curent numit Shadow Art, o arta invizibila, in care scena nu este un tablou in ulei ci ea se creeaza din nimic, in eter si este vizibila ca o pictura fantoma, ca o proiectie pe un perete.

Cum se creeaza un tablou intangibil sau o pictura care nu exista?

Iata exemplul cuplului de artisti britanici Tim Noble si Sue Webstercare Jason Taylor care creeaza tablouri si picturi intangibile fortand granitele dintre gustul pentru frumos si aspectele mai urate ale existentei umane, gunoiul aruncat pe strada. Ei aduna mormane de gunoi, carora le dau o forma anume, pe care noi privitorii, o putem vedea ca un tablou, abia atunci cand o sursa de lumina este indreptata spre morman. Umbra proiectata este mereu foarte diferita de ceea ce vedem cand ne uitam la dezgustatorul morman de gunoi. Tabloul Opera de arta rezultata se joaca cu simturile noastre si contrazice notiunile noastre pentru arta frumos.

       Tablou: "Real life is Rubbish", 2002

        Tablou: "Dirty White Trash", 2002

Cele doua siluete ii infatiseaza pe cei doi artisti, el si ea fiind un cuplu de artisti ce s-au cunoscut in timpul facultatii de arta la Oxford, apoi s-au mutat impreuna la Londra pentru a crea. Conceperea tabloul "Dirty White Trash" le-a luat celor doi artisti 6 luni de zile, timp in care au format mormanul de gunoi din ambalajele si resturile rezultate din ceea ce au consumat in aceste luni. Tabloul rezultat ii infatiseaza pe cei doi, in timpul unei pauze, el fumand tigara si ea savurand un pahar cu vin.

       Tablou: "HE/SHE", 2003

Lucrare de arta prezentata mai sus, 'HE/SHE' este destul de socanta pentru cei care ii cunosc pe cei doi artisti pentru ca imaginea prezentata este destul de ostentativa, infatisandu-i pe cei doi in timp ce urineaza. Din spunesele apropiatilor si a colegilor de facultate, cei dou au obisnuit sa foloseasca teme tabu si ostentative inca din primii ani de studii. In Londra cei doi au devenit cunoscuti pentru pozitia rebela adoptata in tablourile lor, aceea ce protesc impotriva artistului vazut ca vedeta.

     Tablou: "Come Home", 2005

Pictura Tabloul "Come Home' ne propune un joc de forme, din cutii de suc si cereale, care se transforma si are ca scop un joc de umbre si lumini. Putem dinstinge cum se formeaza foarte frumos cuvintele 'come home'. Acesta este un studiu foarte frumos asemeni unui tablou in ulei modern in maniera cubismului analitic.














0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Copyright 2010 Tablouri abstracte picturi moderne ulei.

Theme by Tablouri abstracte si picturi moderne in ulei.
tablouri in ulei, tablouri abstracte, picturi moderne, tablouri de vanzare, picturi online, tablouri decorative, picturi ulei, tablouri reproduceri, picturi decorative, tablou cadou, picturi cadou.