marți, 22 noiembrie 2011

O universitate americana a predat luni un tablou in ulei vechi din secolul 15 unui muzeu din Berlin, la mai mult de 60 de ani dupa furtul acesteia, din timpul celul de Al 2lea Razboi Mondial.

Heidi Gealt, directorul Indiana University Art Museum, predand tabloul in ulei "The Flagellation of Christ" catre Hartmut Dorgerloh

Pictura clasica The Flagellation of Christ” era doar una din zecile de tablouri in ulei care au disparut din muzeul de arta Jagdschloss Grunewald, din Berlin, in vara anului 1945, fiind probabil confiscate de care soldatii britanici si rusi.

Pictura, care original era o piesa centrala din altarul unei biserici, a fost mai tarziu vanduta catre Indiana University Museum din Bloomington.

„Una din cele mai mari tragedii asociate cu ce Al 2lea Razboi Mondial este pierderea a numeroase tablouri in ulei si picturi celebre, unele fiind furate sau confiscate, altele distruse in incendii” afirma Michael McRobbie, directorul Universitatii Indiana, in timpul ceremonei de predare a tabloului.

Detaliu din tabloul modern clasic in ulei "The Flagellation of Christ"
 
Universitatea a returnat tabloul abstract in ulei pe lemn, in mod voluntar, catre ceea Berlin, pe care ii numesc „proprietarii de drept ai opereide arta”.

duminică, 20 noiembrie 2011

Probabil ca fiecare dintre noi atunci cand mergem la un eveniment, nunta, botez, aniversare, seminar sau training cam stim deja ce la ce sa ne asteptam, pentru ca nu-i asa, "ritualurile" si "surprizele" se cam repeta. Imagineaza-ti numai cum te simti!

Daca ai un eveniment si cauti sa iti surprinzi invitatii intr-un mod nou si deosebit, astfel incat prietenii tai sa vorbeasca despre tine pentru multa vreme dupa ce petrecerea s-a terminat deja, serviciile de Caricaturi, pe loc la evenimente oferite de MisterArt sunt solutia perfecta acum.

Persoana desenata isi aduce mereu aminte unde si-a facut desenul, pentru ca asa ceva nu se intampla, nu-i asa, zilnic. Cand cineva imi spune ca si-a facut o caricatura la un eveniment si o intreb detalii, unde, cand, cum, intotdeauna primesc inapoi informatii foarte clare si precise, alaturi de un zambet cald si multa sclipire in ochi. Este foarte, foarte rar, ca cineva sa nu isi aminteasca la ce nunta, botez sau petrecere i-a facut cineva o caricatura.



Caricaturile MisterArt:
- au un stil comercial, foarte curat si atractiv, invatat in LasVegas, capitala mondiala a divertismentului;
- sunt moderne, spre deosebire de majoritatea acelorasi desene clasice, facute pe trotuar la colt de strada sau pe litoral;
- nu sunt satirice, nu sunt scos elemente negative in evidenta ci sunt dragute si simpatice astfel incat toata lumea sa le iubeasca, si nimeni sa nu se supere;
- viteza de desen: 12-15 pers/h (alb negru); 8-10 pers (color);

Ofera-le acum invitatilor tai experienta de peste 100 de ani de divertisment a capitalei distractiei, Las Vegas!

la:
- Congrese si conferinte
- Seminarii, simpozioane, cursuri, programe de formare, work-shop-uri
- Team-building-uri, petreceri corporate, aniversari de companie
- Intilniri de afaceri, dineuri de afaceri, cocktail-uri
- Lansari de produse sau servicii
- Targuri si expozitii
- Concerte si baluri de caritate
- Nunti, botezuri, aniversari, zile de nastere, majorate

Poti sa vezi mai multe poze si detalii, imediat, acum, pe pagina de Facebook Misterart - caricaturi la evenimente!

marți, 1 noiembrie 2011

Artistul canadian Ben Tour, creeaza tablouri moderne folosind un mix de tehnici intr-un stil propriu. In cea mai noua colectie a artistului prezentata la Galeria Joshua Liner din NY, este prezentata o serie de portrete moderne in cerneala colorata. Ele sunt rezultate dintr-o fina observatie a personajelor, combinata cu capacitatea artistului de a surprinde esenta acestora, pe care o distorsioneaza apoi, ca si cum s-ar juca, dand viata picturilor aparute pe panza.


Portrete moderne in cerneala prezentate la NY

Tablou modern - Portret 23x15 cm; 2011.
Tablou modern - Portret  23x15cm. 2009

Liniile frenetice, petele de culoare si curbe intime, toate arata ca Ben Tour nu doar picteaza tablourile in ulei sale inspirat de fizionomia personajelor observate dar isi si manifesta propriul punct de vedere picturile moderne pe care le creeaza.


Pictura moderna - Portret 32x15 cm; 2011

Tablou in cerneala - Portret 23x30 cm; 2011

Ben Tour traieste si lucreaza in British Columbia. Artistul expune in galerii de pretutindeni din Los Angles pana in Miami, din Hamburg pana la New York. Lucrarile sale au fost incluse in publicatii precum Juxtapoz si Playboy si contribuie frecvent cu ilustratii pentru revista Color. Pe partea de ilustratii si printuri de advertising a avut clienti ca BMW, Absolut si Nike.


Pictura decorativa - Portret 32x15 cm; 2010

Tablou modern - Portret 50x50 cm; 2011
 

Copyright 2010 Tablouri abstracte picturi moderne ulei.

Theme by Tablouri abstracte si picturi moderne in ulei.
tablouri in ulei, tablouri abstracte, picturi moderne, tablouri de vanzare, picturi online, tablouri decorative, picturi ulei, tablouri reproduceri, picturi decorative, tablou cadou, picturi cadou.