marți, 22 noiembrie 2011

O universitate americana a predat luni un tablou in ulei vechi din secolul 15 unui muzeu din Berlin, la mai mult de 60 de ani dupa furtul acesteia, din timpul celul de Al 2lea Razboi Mondial.

Heidi Gealt, directorul Indiana University Art Museum, predand tabloul in ulei "The Flagellation of Christ" catre Hartmut Dorgerloh

Pictura clasica The Flagellation of Christ” era doar una din zecile de tablouri in ulei care au disparut din muzeul de arta Jagdschloss Grunewald, din Berlin, in vara anului 1945, fiind probabil confiscate de care soldatii britanici si rusi.

Pictura, care original era o piesa centrala din altarul unei biserici, a fost mai tarziu vanduta catre Indiana University Museum din Bloomington.

„Una din cele mai mari tragedii asociate cu ce Al 2lea Razboi Mondial este pierderea a numeroase tablouri in ulei si picturi celebre, unele fiind furate sau confiscate, altele distruse in incendii” afirma Michael McRobbie, directorul Universitatii Indiana, in timpul ceremonei de predare a tabloului.

Detaliu din tabloul modern clasic in ulei "The Flagellation of Christ"
 
Universitatea a returnat tabloul abstract in ulei pe lemn, in mod voluntar, catre ceea Berlin, pe care ii numesc „proprietarii de drept ai opereide arta”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Copyright 2010 Tablouri abstracte picturi moderne ulei.

Theme by Tablouri abstracte si picturi moderne in ulei.
tablouri in ulei, tablouri abstracte, picturi moderne, tablouri de vanzare, picturi online, tablouri decorative, picturi ulei, tablouri reproduceri, picturi decorative, tablou cadou, picturi cadou.