luni, 5 decembrie 2011

Probabil ca multi suntem curiosi cum anume se picteaza exact un tablou in ulei, de la A la Z. Iata aici o demonstratie gasita pe internet a unei picturi moderne, in ulei pe panza, de 18 x 25 cm, a unui artist necunoscut, din anul 1999.



Etapele acestui tablou in ulei fotografiate periodic:


Pentru inceput panza a fost intinsa pe sasiu si tratata cu o solutie de clei de oase, aracet si var. Aceasta solutie se foloseste in cazul unor picturi moderne, inainte de a incepe desenul propriu-zis pentru a preveni patrunderea vopselei, pe partea cealalta a tabloului in ulei.


Prima poza este facut ala 15 minute si reprezinta schita tabloului abstract, desenata cu un penson pentru ulei, folosind culoarea bruna "umbra arsa".
A doua poza este facuta la interval de o ora si surprinde deja o silueta mai conturata a personajului din acest tablou modern.

 
Prima sesiune de pictat se termina o data cu aceasta poza, timp in care acest tablou in ulei a fost lasat sa se usuce pana a doua zi. 


A  doua zi de desen se continua cu corectura pe alocuri a tabloului in ulei. Se dau mai multe detalii si textura fetei, mainilor si scaunului. De asemeni se contureaza vioara si mai ales corzile. 


Ca ultim pas se definitiveaza decorul din tablou, cu o tehnica in cutit si se mai schimba culorile folosite, dupa gulstul artistului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Copyright 2010 Tablouri abstracte picturi moderne ulei.

Theme by Tablouri abstracte si picturi moderne in ulei.
tablouri in ulei, tablouri abstracte, picturi moderne, tablouri de vanzare, picturi online, tablouri decorative, picturi ulei, tablouri reproduceri, picturi decorative, tablou cadou, picturi cadou.